Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

God laxlåda

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut

Har god tillgång av laxöring och vill försöka variera lite på temat lax och laxöring. Detta recept är ett av dom.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär fisken i tunna skivor (lätt om den är halvfrusen) och salta den.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skiva potatisen. Varva potatis, fisk och purjolök i en ugnsform. Salta lätt och krydda mellan varven.
  3. Slå på grädden och sätt in i varm ugn i ca: 45 min eller tills potatisen känns färdig. Om den ser torr ut så slå på lite grädde eller mjölk. Detta beroende på hur mycket stärkelse potatisen innehåller.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.