Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En härligt lyxig svampsoppa som vi gillar!

Ingredienser

Instruktioner

Stek svampen till allt vatten försvunnit, lägg i en klick smör och tillsätt även purjulöken som du har skivat och stek ett par minuter. Pudra över mjölet, salta och peppra och tillsätt buljongen och grädden. Lägg även i lagerbladet. Koka i 20 minuter. Krydda sedan med timjan och cognacen och koka yttligare 5-10 minuter. Soppan är en fin förrätt, men passar även utmärkt till lunch med ett gott helst nybakt bröd till.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Maltemodig 18 mars 2010

    Hej, tänkte prova ditt fina sopprecept. Upptäcker att det i texten står att man ska tillsätta buljongen och grädden men bland ingridienseran står inte grädden med. Hur mycket ska det vara? Lär nog prova mig fram men det kan vara bra till en annan gång att veta. Tror det blir mycket gott iallafall.

  • surlimpan 18 mars 2010

    Oj, jag har glömt att sätta ut mängd grädde i receptet, men jag brukar ta 1½ dl. Jag ska genast redigera receptet, tack för påpekan:)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.