Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

God vegetarisk paj

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En mycket mumsig vegetarisk paj som kan bjudas på varm eller kall med en sallad. Går bra att användas som salt bit till kaffet och fyllningen kan varieras i det oändliga

Ingredienser

Instruktioner

Pajdegen tinas och plattas ut. Sätt bakplåtspapper i en långpanna och låt pajdegen också gå upp efter sidorna på den. Dela paprikorna, ta bort stjälkar, kärnor och hinnor och skär i små bitar. Lagen från fetaosten hälls bort och ostkuberna mosas lätt. Strö både de hackade paprikorna och fetaostmoses på degen i pannan Oliverna delas och trycks ned i pajen men jämna mellanrum. Matlagningsgrädde och färkost rörs ihop, äggen vispas ner och det smaksätts med torkade och finhackade örter. Häll blandningen över pajen. Pajen gräddas på nedersta falsen i 225 grader varm ugn i 25 minuter tills fyllningen stelnat och bottnen genomgräddad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.