Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

American Blueberry Muffins

(34 kommentarer)  
American Blueberry Muffins American Blueberry Muffins American Blueberry Muffins
  • Serverar: 7-14 portioner
Skriv ut

Amerikanska muffins med ett täcke med riktigt ”crunch”. De verkar först något komplicerade men är lätta att göra då man inte behöver vispa smör eller ägg och socker. Jag använde svenska blåbär som oftast färgar av sig. Får du tag i odlade, amerikanska bär färgar de inte. Blanda frysta blåbär otinade i smeten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret och låt det svalna. Blanda vetemjöl, socker och bakpulver i en skål.
  3. Vispa upp ägget och vispa i smör, mjölk och filmjölk. Rör ner äggblandningen i mjölblandningen.
  4. Blanda bären med det extra vetemjölet och rör ner dem försiktigt i smeten, bara så att allt blandas. Fördela smeten i pappersformar ställda i en muffinsplåt, nästan upp till formkanten.
  5. Blanda ingredienserna till vaniljströsslet och strö det över. Det blir som en smuldeg.
  6. Grädda mitt i ugnen 25-30 minuter för stora muffins och ca 20 minuter för mindre. Känn med en sticka. Låt svalna på galler.
  7. Origanalreceptet anger 6 stora muffins. Jag fick 7 megastora muffins, och kommer nästa gång att satsa på att göra dem i mindre formar.

Liknande recept

Kommentarer (34)

  • lenajohansson 17 februari 2009

    jag tyckte att muffinsarna blev riktigt goda!

  • SCORPIO12 23 juli 2009

    Jösses, så goda de blev! Crunchet ovanpå var verkligen pricken över i:et. Högsta betyg från oss!

  • leolina 20 september 2009

    ja,detta va gott

  • chiliiallt 30 september 2009

    mycket goda! :) juvligt crunch!

  • Tesserese 10 januari 2010

    Godaste muffinsen jag någonsin ätit!

  • matnjutaren 20 januari 2010

    Sitter med en sån här i handen nu och bara Njuuuuter.=D När jag ätit klart, så ska det testas att göras samma här igen. :) Men då med äpple och kanel och en test med hallon i.;) Vaniljströsslet ÄR verkligen, pricken över i:et. Tack för ett mycket användbart recept och "försvinnande" goda! *går och gömmer dem för mej själv nu*...ska ju ha gäster i morr´n. Hi Hi

  • JennieWalter 29 januari 2010

    Jättegoda lite annorlunda muffins. Jag gjorde 12 st och hade dom 30 min ugnen och det blev perfekt. Dom blev ganska stora ändå. :)

  • guardianlinda 3 februari 2010

    Riktigt goda muffins, kommer att bakas många ggr hos oss.....Fick ut 9 stora muffins och 4 små....Stort tack för ett mkt bra recept, ger givetvis en 5:a, önskar det fanns ett högra betyg att ge/Kram Linda

  • sofflet2 4 februari 2010

    Äntligen ett riktigt bra muffinsrecept som faktiskt är mycket nära de amerikanska godingarna. Gjorde 7st men fick ha dem i ugnen i över 40 min. Riktigt goda!

  • bettan1262 25 februari 2010

    Detta är absolut min favorit när det gäller muffins.Fantastisk goda.Har bakat till släkt och vänner.Alla är överens med mig.Klar 5a

  • helpless 13 mars 2010

    JÄTTEgoda! Bästa muffinsreceptet någonsin =D

  • Maithai 18 april 2010

    Supergoda, äskar strösslet! En klar femma!

  • Virre85 5 maj 2010

    Kan man baka dessa med björnbär tro? Jag har det liggandes i frysen och orkar inte gå och handla blåbär =)

  • Virre85 7 maj 2010

    Jag kan meddela att de va grymt goda även med björnbär. Jag hade heller ingen filmjölk så jag tog vaniljyoghurt i stället =)

  • matmymlan 15 juni 2010

    Tog i lite mer bär, och stötte kardemumma och hade i för jag är så förtjust i det.. Sen bytte jag ut drygt halva mängden mjöl mot graham och körde med råsockeri smeten istället. Jättegoda! Jättestora, även jag gör mindre nästa gång, för ingen orkade hela sin, men alla tyckte det var dösmarrigt!

  • nettan1963 24 augusti 2010

    mina står i ugnen nu,jag stack ner äppelklyftor m kanel & socker i muffinsarna,ska bli kul att se hur dom smakar=)

  • abkn 9 februari 2011

    Helt underbara jag servera dom med vaniljsås mums:)

  • carlsson_sandra 18 februari 2011

    Konongoda! Bästa muffinsen jag ätit! Annorlunda och jättesmaskigt med smuldeg på toppen. Jag hade ingen filmjölk så jag körde på bara mjölk och det funkade alldeles utmärkt! Måttangivelsen i receptet är dock helt konstig! För mig blev det 12 stora muffins och inte 6 eller 7 som receptet sa...... Har lagt till receptet i min kokbok. Här aka bakas mycket muffins! :)

  • evelinaandersson 3 april 2011

    supergoda, jag tog jorddgubbe yoghurt ist för filjölk och hade hallon & blåbär. de blev kanon. tack så hemskt mycket receptet. inte sista gången jag bakar dessa ;) kram evelina http://tvarussin.blogg.se/2011/april/muffins-3.html här är bild på hur mina muffins blev om du är intresserad :)

  • madex 12 april 2011

    Åhh vad de var goda! Jag hade i vit choklad, det blev så himla gott! Detta recept lär jag garanterat använda igen. En klar 5!

  • grashoppan75 17 april 2011

    Jättegoda! Lätta att baka och supergott vaniljströssel. Har bakat två gånger med blåbär i andra fyllning och aprikoser i första. Hade tänkt använda persikor men hade bara aprikoser hemma. Aprikoserna gav inte så mycket smak. Blåbär däremot var mumsiga

  • Bellbooh 9 juli 2011

    Riktigt fluffiga blev de! Hade inte blåbär hemma så tinade några jordgubbar och delade varje i 4-6 bitar till blåbär-storlek. Annars gjorde jag helt enligt receptet. Gott :)

  • LOLLOXP 11 juli 2011

    så otroligt goda, har bakat dem flera gånger och jag brukar bara använda varje recept en gång haha. ;)

  • gbp 11 februari 2012

    Jättegoda muffins. Det blev 12 st i silikonformar. 25 min. i ugnen. Jag kommer att baka många ggr efter detta recept. Suveräna med smuldegstoppingen

  • bubba80 31 mars 2012

    Verkligen goda:) blev 6 st jättemuffins som var på tok för stora ;) nästa gång gör jag dem i mindre formar :) tack för receptet... Solklar femma

  • anasofia1990 30 juli 2012

    Jättefina muffins som blev stora men ack så goda! Jag blandade i hallon oxå för hade inte så mycket blåbär hemma och va lika gott de :)

  • tusch72 12 augusti 2012

    Underbart goda! Jag hade inga blåbär hemma, utan tog hallon. Sen hade jag i 1 tsk malen kardemumma i smeten. De här gör jag fler gånger!

  • Maja75 12 augusti 2012

    Tack för alla tips!

  • Tinjep 17 september 2012

    Gott!

  • vittell 30 december 2012

    jag tog blåbär hallon vaniljsocker samt chokladsås i de blev perfekta=)

  • busenpento 15 februari 2013

    Suuuupergoda muffins! Hade ingen filmjölk så jag tog kesella, verkade funka det med! Kommer garanterat använda mig av detta recept igen!

  • malinliden 8 augusti 2013

    Mycket mycket goda muffins. Hackade ner äpple och strödde på kanel i stället för blåbär. Det blev supergott. Rekommenderar receptet till alla. En riktig favorit :)

  • Daniela79 21 augusti 2013

    Goda muffins.. Perfekt grundrecept som man kan fylla precis ef egen smak!

  • kjerstinb 31 mars 2014

    Jättegoda som vanligt för 10;e gången

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.