Denna blir alltid succé när jag bjuder på den. Saftig och läckert god. Lätta och smidig att göra i långpanna till många.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda crème fraichen med chilisåsen, kryddorna, pressade vitlöken och den grovhackade basilikan.
Ställ kallt så länge.
- Gör degen till pajen. Mät upp mjölet i en bunke. Häll på resten av ingredienserna och arbeta snabbt ihop till en deg. Ställ kallt tills fyllningen är klar.
- Grovhacka de soltorkade tomaterna och salamin. Dela paramskinkar i två delar om de är långa skivor. Blanda ihop alla ingredienserna med crème fraicheröran. Häll ut i pajskalen och fördela jämt över hela.
- Skiva mozzarellan ganska tunt och strö den överst. Pudra lite oregano över.
- Grädda tills osten är smält och pajen fått fin färg..
Publicerat den
8 september 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej! Tänkte fråga ungefär hur länge pajen ska gräddas och ska cocktailtomaterna bara läggas i hela? Och stämmer det att det ska vara 300 g ruccolasallad? Ska göra denna pajen på lördag, låter jättegod! Tacksam för svar.
skall nog ta mager salami nästa gång och med lite mera smak......lite mindre parmaskinka ..kanske lite ägg i smeten....
Låter super! Men är den lika god kall?
Smakade fantastiskt gott men tyckte att pajskalet borde förgräddas