Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Min italienska paj

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Denna blir alltid succé när jag bjuder på den. Saftig och läckert god. Lätta och smidig att göra i långpanna till många.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda crème fraichen med chilisåsen, kryddorna, pressade vitlöken och den grovhackade basilikan. Ställ kallt så länge.
  2. Gör degen till pajen. Mät upp mjölet i en bunke. Häll på resten av ingredienserna och arbeta snabbt ihop till en deg. Ställ kallt tills fyllningen är klar.
  3. Grovhacka de soltorkade tomaterna och salamin. Dela paramskinkar i två delar om de är långa skivor. Blanda ihop alla ingredienserna med crème fraicheröran. Häll ut i pajskalen och fördela jämt över hela.
  4. Skiva mozzarellan ganska tunt och strö den överst. Pudra lite oregano över.
  5. Grädda tills osten är smält och pajen fått fin färg..

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • nenne821 27 november 2008

    Hej! Tänkte fråga ungefär hur länge pajen ska gräddas och ska cocktailtomaterna bara läggas i hela? Och stämmer det att det ska vara 300 g ruccolasallad? Ska göra denna pajen på lördag, låter jättegod! Tacksam för svar.

  • annthage 7 september 2010

    skall nog ta mager salami nästa gång och med lite mera smak......lite mindre parmaskinka ..kanske lite ägg i smeten....

  • Yooshiin 18 maj 2011

    Låter super! Men är den lika god kall?

  • mammis 26 april 2014

    Smakade fantastiskt gott men tyckte att pajskalet borde förgräddas

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.