Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Petits Choux med ädelostfyllning

 
  • Serverar: 100 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Petitts chouxerna ser inte mycket ut för världen men har man en gång blivit bjuden på dessa små läckerbitar glömmer man dem inte. En enkel petits chouxsmet är grunden som gärna lagas flera dagar i förväg. Fyllningen spritsas in i de små färdiggräddade petits chouxerna och lösfryses sedan.

Ingredienser

Instruktioner

Koka upp vattnet med matfettet. Tillsätt mjölet under stark vispning och vispa tills smeten släpper kastrullen. Tag den sedan från värmen och låt smeten svalna något. Tillsätt ett ägg i taget under kraftig omrörning. Spritsa ut små klickar på ett bakplåtspapper. Grädda i 175 grader 12-15 minuter eller tills bakverken är ljusgula och lätta. Öppna inte ugnsluckan under de första minuterna, petits chouxer är mycket känsliga för drag. Låt bakverken kallna på ett galler. Skär ett litet snitt i varje petit choux. Mixa Philadelfiaost och Kvibille ädelost i en matberedare. Spritsa med hjälp av en smal tyll in massan i bakverket. De skall vara ordentligt fyllda. Lösfrys petits chouxerna på en bricka. När de är frysta läggs de i plastpåsar. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg petits chouxerna i en ugnssäker form eller långpanna och värm dem 5-10 min. De skall vara lätt smälta inuti. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.