Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Goda Baguetter

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Perfekt att ha med sig på picknick, till mellis..o.s.v.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. och värm vattnet till 37 grader.
  2. Rör ut jästen i vattnet och tillsätt först grahamsmjölet och därefter det mesta vetemjölet, lite åt gången,tills det bildar en deg som släpper från bunkens kanter.
  3. Arbeta gärna en stund i bunken. och låt jäsa i 30 minuter.
  4. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta ihop till en slät deg. Dela degen i 8 bitar och rulla ut till smala baguetter.
  5. Lägg på plåt med bakplåtspapper och skåra dem med vass kniv.
  6. Vispa upp ägg och pensla baguetterna. Låt jäsa yttligare 30-40 minuter.
  7. Grädda dem i 225 grader i ca 12 minuter.
  8. Fyll baguetterna med smör, ost, rökt skinka, tomatskivor, mimosasallad m.m. det man tycker om.
  9. Plasta in dem i plastfolie och tag med ut t.ex. på picknicken,,,

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.