Gryträtter är härliga och värmande även om de tar lång tid att puttra ihop.
Instruktioner
- Skär fransyskan i tunna skivor, som ev delas i bitar. Banka ut dem.
- Skala potatisen, skär den i 1 cm tjocka skivor. Ansa morötterna, strimla dem grovt. Skala rotsellerin/palsternackan och tärna. Skala och hyvla löken.
- Fräs upp löken i stekpanna i matfettet, vänd hastigt köttskivorna bland löken, krydda dem med nymald vitpeppar och salt.
- Häll av matfettet i en stor gryta. Varva ner potatis, grönsaker och kött med lite kryddor mellan varven. Understa och översta lagret ska vara potatis.
- Hetta upp buljongen, slå den över. Täck grytan med lock och låt den puttra tills köttet är mört. Beräkna ca 1 timma.
- Bjud rätten överströdd med grovt malen kryddpeppar.
Publicerat den
7 februari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mustig och god gryta.