Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Goda grytan

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gryträtter är härliga och värmande även om de tar lång tid att puttra ihop.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär fransyskan i tunna skivor, som ev delas i bitar. Banka ut dem.
  2. Skala potatisen, skär den i 1 cm tjocka skivor. Ansa morötterna, strimla dem grovt. Skala rotsellerin/palsternackan och tärna. Skala och hyvla löken.
  3. Fräs upp löken i stekpanna i matfettet, vänd hastigt köttskivorna bland löken, krydda dem med nymald vitpeppar och salt.
  4. Häll av matfettet i en stor gryta. Varva ner potatis, grönsaker och kött med lite kryddor mellan varven. Understa och översta lagret ska vara potatis.
  5. Hetta upp buljongen, slå den över. Täck grytan med lock och låt den puttra tills köttet är mört. Beräkna ca 1 timma.
  6. Bjud rätten överströdd med grovt malen kryddpeppar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Claes5 8 augusti 2010

    Mustig och god gryta.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.