Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Goda vänners gurka

(1 kommentar)  
Skriv ut

Ett recept jag klippte ur en tidning för många år sedan. Gurkan håller sig länge i kylen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skiva gurkan tunt, gärna med osthyvel eller maskin. Skala och hacka löken. Varva gurka och lök med senapsfrön, lagerblad och dillkronor i en stor glasburk.
  2. Koka upp lagen och häll den het över gurkan. Sätt på lock och skaka burken lätt.
  3. Redan nästa dag är gurkan färdig att ätas på smörgås eller som tillbehör till en kötträtt. Den stora burken är lite ohanterlig, så för över lite i taget i en mindre burk. Förvaras kallt.
  4. Om du inte har dillkronor i frysen kan du med gott resultat ta färska eller frysta dillstjälkar och lite torkade dillfrön som ersättning.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • jessicafrankie 6 september 2009

    Ska det verkligen vara 12 dl socker,,tycker det låter våldsamt mycket. /Jessica

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.