Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuka arrakskakor med smörkräm

 
Skriv ut

Som en mumsig konditorikaka!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kakbotten: Vispa ägg och socker vitt och luftigt. Blanda ihop vetemjöl, vaniljsocker, kakao och bakpulver och sikta ner i äggsmeten. Vänd ihop och tillsätt det heta kaffet. Häll upp på en bakplåtspappersklädd långpanna, bred ut jämnt och grädda i 175 grader ca 20 minuter.
  2. Smörkräm: Vispa i mixer ihop smör, florsocker, äggulor och arrakessens till en jämn kräm. Låt kakan svalna ordentligt innan krämen breds över. Låt smörkrämslagret bli riktigt kallt.
  3. Chokladöverdrag: Smält chokladen tillsammans med solrosoljan och bred den över smörkrämen. Garnera om du vill med något av det föreslagna.
  4. Ställ kakan kallt för att stelna och skär sedan kakan i rutor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.