Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuka Havregrynskakor

 
  • Serverar: 36 portioner
Skriv ut

I det här receptet kan man mixa och trixa som man vill. Allt från torkade bär, hackad choklad, nötter, ja bara fantasin sätter gränser!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ihop mjöl, salt, kanel, bakpulver och bikarbonat. Ställ åt sidan. I en liten skål, vispa ihop vanilj, mjölk och ägg. Med elvisp, vispa smör med socker och slå på medelhög hastighet tills ljust och fluffigt. Sänk hastigheten till låg, gradvis lägga mjölk blandningen och blanda väl. Tillsätt mjöl blandningen och vispa väl. Rör (INTE vispa) i havre och valfri smak (torkade bär eller choklad). Placera degen i kylskåp minst 2 timmar eller över natten.
  2. Värm ugnen till 180 grader. Klä bakplåtar med bakplåtspapper och ställ åt sidan. Forma med 2 matskedar degen till små bollar. Upprepa med resterande deg. Tryck på dem för att platta till kakorna.
  3. Grädda tills gyllene men fortfarande mjuk i mitten, 13-15 min (ha bra känn på din ugn). Låt svalna på galler. Förvara i en lufttät behållare i rumstemperatur i upp till 1 vecka.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.