- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Inget socker här inte! Som vanligt när det gäller mig. Istället sötar jag med torkade dadlar, cashewnötter och havremjölk. Nyttigt, men framförallt supergott!
Instruktioner
- Äpplena:
Skala och hacka äpplena i tunna skivor.
Stek på låg värme tillsammans med kanel, kardemumma och smör till äpplena är ordentligt mjuka.
- Smeten:
Mixa cashewnötterna och havreflingorna fint i en matberedare.
- Mixa därefter (separat) dadlarna till fint klet. Ta dadlarna och kleta ihop med äggen. (Med händerna). Vispa sedan ordenligt. Häll ev. i lite havremjölk för att lättare kunna vispa ihop smeten. Den ska bli len och "fluffa" sig lite grann. (Dock inte i närheten av så mycket som vanligt socker och ägg gör.)
Häll i resterande ingredienser.
- Häll den färdiga smeten i en form och tryck sedan ned äpplena ordentligt jämt utöver hela formen. Tryck ner de ordentligt så vissa till och med ligger under ytan.
- Grädda i ugn på 175 grader i ca 15-25 minuter.
- Nu är den klar! Och den är så god att den är mödan värt ;)
MUMS!
Publicerat den
16 oktober 2010
Kommentarer
Skriv kommentar
Vilken storlek och form ska det vara?
Hej! Jag brukar inte vara så noggrann med det faktiskt. Jag har tagit lite vad som finns tillgängligt. En avlång form, rund form eller rektangulär. Men det viktiga är att den brukar bli ca 3-4 cm på höjden. Blir den för tunn blir den inte lika god i min mening. Jag skulle kunna tro att en form lite mindre än 25 cm i diameter skulle kunna funka. Hoppas mitt luddiga svar hjälpte något i alla fall:)