Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Godaste äpplekakan/äpplepajen

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Inget socker här inte! Som vanligt när det gäller mig. Istället sötar jag med torkade dadlar, cashewnötter och havremjölk. Nyttigt, men framförallt supergott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Äpplena: Skala och hacka äpplena i tunna skivor. Stek på låg värme tillsammans med kanel, kardemumma och smör till äpplena är ordentligt mjuka.
  2. Smeten: Mixa cashewnötterna och havreflingorna fint i en matberedare.
  3. Mixa därefter (separat) dadlarna till fint klet. Ta dadlarna och kleta ihop med äggen. (Med händerna). Vispa sedan ordenligt. Häll ev. i lite havremjölk för att lättare kunna vispa ihop smeten. Den ska bli len och "fluffa" sig lite grann. (Dock inte i närheten av så mycket som vanligt socker och ägg gör.) Häll i resterande ingredienser.
  4. Häll den färdiga smeten i en form och tryck sedan ned äpplena ordentligt jämt utöver hela formen. Tryck ner de ordentligt så vissa till och med ligger under ytan.
  5. Grädda i ugn på 175 grader i ca 15-25 minuter.
  6. Nu är den klar! Och den är så god att den är mödan värt ;) MUMS!

Kommentarer (2)

  • heartfriend 16 oktober 2010

    Vilken storlek och form ska det vara?

  • barret 16 oktober 2010

    Hej! Jag brukar inte vara så noggrann med det faktiskt. Jag har tagit lite vad som finns tillgängligt. En avlång form, rund form eller rektangulär. Men det viktiga är att den brukar bli ca 3-4 cm på höjden. Blir den för tunn blir den inte lika god i min mening. Jag skulle kunna tro att en form lite mindre än 25 cm i diameter skulle kunna funka. Hoppas mitt luddiga svar hjälpte något i alla fall:)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.