Sund, nyttigt, gott, mättnadskänsla - allt på en gång! Brödet som inte behöver jäsa!! Perfekt GI-bröd.
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Låter väldigt spännande :)
Jag hade mörk sirap i och 2 dl sultanrussin. Blev supersmarrigt - nästan som fruktkaka :) Men nästa gång smörar och bröar jag formen istället, fick problem med att få av bakplåtspappret.
Det här brödet är fantastiskt, så gott! Det kommer att bakas ofta här hemma!
Åh vad gott det lät! Ska jag testa nästa gång det blir brödbak...
Håller med de andra, det låter smarrigt tror även att torkade aprikoser och hasselnötter hade varit gott i.
Men snälla du, mer nyttigt o gott får man leta (förgäves skulle jag kanske säga) efter. Kunde jag, skulle du få 6 poäng, men 5 är väl inte fy skam, ha ha .Lennart.
DETTA BRÖD ÄR DET GODASTE JAG ÄTIT!!! Supergott inget snack om saken!! Heter brödet ngt speciellt??
Varför är det två olika bilder??? Mitt bröd blev som det mörkare. Likt en kladdkaka! Inte alls som det ljusa jag såg när jag valde att baka brödet. Det såg relativt ljust och lite luftigare än vad jag fick. Mitt blev som sagt som den mörka. Smaken var väl OK men nja ingen hit i vår familj tyvärr.
Jättegott ! men varför baka med papper i botten, som var svårt att få bort. Ska pröva igen med smord form.
Godaste brödet? Nä, kan inte få till att detta var någon höjdare. På en liter fil är det 4 dl mjöl. Övriga ingredienser absorberar inte vätska spec. bra. Finns andra rec. med t.ex 8 dl fil och 7 dl mjöl. Gräddade i 2 tim och trodde det var klart. Det fick kallna och jag skar itu en limpa. De var degig inuti. Gräddade 1 timme till och kollade. Fortfarande degig. Har nu på morgonen gräddat 1 timme till. Vet inte hur det ser ut nu. Det var heller inte spec. gott. Det smakade som osaltad gröt som kokas på grövre krosssäd. Kan receptet vara rätt? Skulle vara intressant att prova med mera mjöl och mindre grovkross och frö. Intressant med flera kommentarer. Vänligen Leire
Långformar i detta fall: 1½ l -formar. Bakplåtspapper i formarna olämpligt - svårt att avlägsna. Bättre att smöra/bröa. 2 timmars gräddning kan vara väl lite - prova !
Supergott!!!!
Perfekt GI bröd med så mycket sirap? Linda
Jag gjorde lite ändringar.ökade mjölmängden med 2-3 dl, lade i 3 msk brödkrydda samt hade brödet 2.5 tim i ugn. Sista halvtimmen la jag folie på brödet så det inte skulle bli bränt. Använde vanlig ljus sirap. Brödet blev väldigt saftigt och gott.