Ett underbart formbröd!
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Supergott bröd!!! Hade min mamma till att göra brödet och hon gjorde dubbel sats. Inte svårt alls att göra enligt henne, jag får väl prova själv nästa gång.
Väldigt gott! Enkelt, och dessutom inte några konstiga ingredienser... första försöket blev lite misslyckat, jag tror inte att jag bearbetade degen tillräckligt... men andra försöket: MUMS :)
Allt nedan gäller dubbel sats! Bröd utan matfett blir lättare torra/smuliga, jag hade i 40g margarin. Bröd utan salt tappar ibland vissa smaker (precis som pasta och ris), jag hade i 2 tsk. Hade inte havregryn hemma så det fick bli vtetekli (gör brödet ännu saftigare jfr havregryn). Limporna blev helt OK, vill man ha färg så pensla med vispat ägg och grädda i botten av ugnen hellre än grill/övervärme/mitten på ugnen. Att knacka i botten på formbröd i formen är svårt... En teststicka i brödet är lättare :-)
Snart 50 och har nu bakat mitt livs första matbröd. Det blev detta recept Lite spetsat med mer havregryn och linfrö bara. Kanske gjorde fettet i linfröt att det inte smulade för det gör det inte. Har skivat det i frysen och tar fram det vi ska ha och rosta. Sparat detta recept som en superfavorit och dessutom min premiär. Hade allt utom brödkrydda och saltade lite istället. Två satser i en form = perfekt till brödrosten. Och jag penslade med vatten och strödde solrosfrön enl receptet. Samt satte på grill en stund Vackra supergoda bröd! TACK!!!
Bakade detta idag nu på morgonen. Ett väldigt lättbakat bröd som blev perfekt trots att jag bytte ut hälften av vetemjölet mot finaste kärn eftersom specialen tog slut. Dock kommer jag att ha i 1 tsk salt nästa gång. Det saknades tycker jag.
Supergott bröd som var underbart att rosta. Fungerar fint att skiva och frysa in.
Har nyss gjort det här brödet, det står nu på galler och svalnar under bakduk. Lätt recept att följa, och det ser väldigt gott ut! Ska snart provsmaka :)