Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Godaste Kantarellsoppan

(12 kommentarer)  
Godaste Kantarellsoppan Godaste Kantarellsoppan
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Jag har testat många olika recept på kantarellsoppa. För jag är just tokig i kantrareller :) Detta är den absolut godaste kantarellsoppan och så löjligt enkelt att göra. Funkar lika bra med gula kantareller som med trattkantareller. Smaklig spis!!! Tips! Om man vill göra soppan lite matigare kan man blanda i knaperstekt bacon eller kycklingspett eller båda. Jättegott det med :)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa och skär svampen i mindre bitar. Skala och finhacka löken.
  2. Fräs lök och svamp (obs! spara några svampar att garnera med till servering så ser det extra trevligt ut) i smör i en gryta. Rör i mjölet och häll i vinet, låt det hela sjuda i 5 minuter.
  3. Tillsätt mjölk och grönsaksbuljong. Koka soppan på svag värme i ca 10 minuter.
  4. Mixa/lösvispa grädden. Mixa soppan slät med en stavmixer och blanda med den lösvispade grädden.
  5. Smaka av med salt och peppar. Garnera med lite stekta svampar :)
  6. Serveras gärna med ett gott bröd till.
  7. Tips! Om man vill göra soppan lite matigare kan man blanda i knaperstekt bacon eller kycklingspett.

Liknande recept

Kommentarer (12)

  • KarinAnnaLinnea 11 september 2012

    MUMS!!! Jag mixade den inte helt slät, för jag gillar när det är bitar av svamp i, men smaken blev sååå god! Denna ska göras igen!

  • bubba80 11 september 2012

    Smaken är verkligen underbar :) Kul att du gillade receptet :)

  • bubba80 22 oktober 2012

    Har även testat denna med trattkantareller nu och smaken var lika ljuvlig med dessa :-)

  • bubba80 22 oktober 2012

    Bild nr två är med trattkantareller, hade dock inga att garnera med, men samma fantastiska smak :)

  • Teresia52 17 mars 2013

    Kan man använda torkade kantareller? I så fall hur mycket torkade kantareller motsvarar 1liter färska?

  • bubba80 17 mars 2013

    Ja det går bra. Jag brukar ta ca 2 dl torkade. Låt dem ligga i blöt och svälla ca 45 minuter först innan du fräser dem med löken :)

  • anny3 5 september 2013

    Soppan ser fantastisk gott ut men jag är intresserad av knäckebrödet. Är det hembakad?

  • bubba80 5 september 2013

    Hej Jajamän det är ett jättegott majsknäckebröd med flingsalt på. :)

  • Buspippi 3 september 2014

    Längtar efter att testa ditt recept. Hittade det för några dagar sedan när jag planerade nästa veckas middagar. Tror du det fungerar med kantareller på burk? Har inte tillgång till färska eller torkad. Lämnar betyg när vi lagat och ätit. Tack för receptet. /Anna

  • bubba80 5 september 2014

    Har aldrig testat kantareller på burk... Men hoppas det blir gott 😃 Kul om du talar om hur det gick sen. Lycka till 👍

  • Buspippi 9 september 2014

    Stort tack det blev succé här hemma. Men jag kostade på oss färska kantareller trots att vi igentligen inte hade råd. Men nästa gång ska jag prova hur det går med burksvamp. Men istället för grönsaksbujong använde jag lite kantarellfond. Det blir en 5 från både oss och våran gäst som åt middag med oss. Har aldrig sätt min åring äta så mycket soppa som han gjorde idag.

  • bubba80 14 september 2014

    Härligt att den gick hem :) :) :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.