Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Godaste saffransdegen

 
  • Serverar: 20-25 portioner
Skriv ut

Väldigt god saffransdeg som skapar saftiga och fina lussekatter. Har använt mig av detta recept två jular nu och blir aldrig besviken. Utesluter dock ägget från Smaskens recept.

Ingredienser

Instruktioner

Smula jästen i en rymlig bunke. Smält smör och rör ned all mjölk. Häll i bunken med saffran, socker och salt. Blanda ner vetemjöl tills degen är smidig. Täck över och jäs i 1h. Sedan formar du lussekatter efter tycke och smak. Jäs sedan övertäckta på plåt i 20 minuter. Pensla med mjölk och grädda i cirka 8 - 10 minuter i nedre delen av ugnen på 225 grader.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.