- Serverar: 6 portioner
- Tid: 12 timmar 30 minuter
Skriv ut
Att kalla yoghurtglass nyttig är att ljuga för sig själv. Men fantastiskt god, det är den. Här kommer receptet till Glassrikets favorit yoghurtglass
Instruktioner
- Blötlägg gelatinet i kallt vatten. Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur fröna med en lagom vass kniv. Blanda sedan alla ingredienser, utom gelatinet, i en tjockbottnad kastrull.
- Värm på medelhög värme upp till 70 grader, hela tiden under omrörning.
- Det går säkert att köra på max, men eftersom jag varken har induktion eller gas så tar jag det säkra före det osäkra och värmer långsamt upp min glassmet.
- Dra av kastrullen från plattan när rätta temperaturen är nådd. Krama ur gelatinet och rör ner det i glassmeten. Häll sedan upp allt i en bunke, täck över och ställ in i kylen i ett dygn.
Kör sedan smeten i glassmaskin, och följ glassmaskinens instruktioner.
Publicerat den
13 juni 2012
Liknande recept
Skriv kommentar