Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Godaste yoghurtglassen

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 12 timmar 30 minuter
Skriv ut

Att kalla yoghurtglass nyttig är att ljuga för sig själv. Men fantastiskt god, det är den. Här kommer receptet till Glassrikets favorit yoghurtglass

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg gelatinet i kallt vatten. Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur fröna med en lagom vass kniv. Blanda sedan alla ingredienser, utom gelatinet, i en tjockbottnad kastrull.
  2. Värm på medelhög värme upp till 70 grader, hela tiden under omrörning.
  3. Det går säkert att köra på max, men eftersom jag varken har induktion eller gas så tar jag det säkra före det osäkra och värmer långsamt upp min glassmet.
  4. Dra av kastrullen från plattan när rätta temperaturen är nådd. Krama ur gelatinet och rör ner det i glassmeten. Häll sedan upp allt i en bunke, täck över och ställ in i kylen i ett dygn. Kör sedan smeten i glassmaskin, och följ glassmaskinens instruktioner.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.