Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Godiskaka

 
Skriv ut

Denna kaka bakas i en liten långpanna. Min är 25*35 cm.

Ingredienser

Instruktioner

Vispa äggen. Blanda vaniljsocker, bakpulver och kakaon och rör ner i äggen. Blanda socker och mjöl och rör sedan ner i äggsmeten. Blanda smälta smöret med det kokande vattnet och blanda ner i äggsmeten. Bred ut i en liten långpanna och grädda i 175 grader i ca 10-15 minuter. Gör under tiden smörkrämen. Blanda ihop smöret, ägg, riven mandelmassa och florsocker. När den gräddade kakan har svalnat, ska vara helt kall, breds smörkrämen på. Smält kokosfett och blockchokladen. Bred över på den kalla kakan. Lår kallna. Skär sedan i rutor. Värm kniven på en platta när du skär i kakan så att chokladen inte spricker. Tryck inte när du skär utan rispa lätt hela tiden tills du är igenom chokladen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.