En rätt jag gör om jag får tag på gösfilé
Instruktioner
- Dela fileerna i bitar, ca 6cm långa.
Krydda med salt och peppar och vänd i ströbröd.
Dela svampen i kvartar och löken på mitten.
Stek svamp och lök tills vätskan kokat in och löken är mjuk.
- Krydda med salt och peppar och tillsätt vattnet, buljongtärningen och grädden. Koka i ihop i 5 minuter.
- Vänd ner avrunna kräftstjärtar och dill. Stek fisken i smör ca 4 minuter per sida.Servera fisken med kräftröran och kokt potatis.
Publicerat den
6 oktober 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Låter jättegott! Jag bor i Holland och har försökt lista ut vad gös kan heta på holländska. Det tog en stund, så jag vill dela med mig av denna kunskap. Lite svårt att förklara vad man vill ha hos fiskhandlaren om man inte kan namnet. För alla som bor i Holland och vill prova detta recept, gös heter Snoekbaars på holländska. Finns alldeles säkert nere i Scheveningen, och på Haagse Grote Markt (må+ons+fre+lö). Jag återkommer med kommentar på hur det smakade när jag kommit så långt! Tack MIkkos40!
Fick tag på Snoekbaars, eller gös som vi säger på svenska, idag på Grote Markt i Haag. Så jag lagade denna underbart goda rätt som alla tyckte om. Jag hade glömt köpa kräftstjärtar, så det blev istället några tiger-shrimps (scampi) som jag hade i frysen. Tack Mikkos40 det var jättegott och kommer med i min bjud-kokbok!
Här kommer en close-up bild på såsen också.
Nu har vi ätit en underbart god middag. Eftersom jag hade kokta kräftor kvar efter gårdagskvällen skalade jag dem och la i. Gott!
Ser att det är typ jätteräkor på bilden till receptet, och inte kräftstjärtar. Såna räkor ska man förstås bojkotta. Använd kräftstjärtar!
Supergott tycker vi! Det är förstås såsen som gör det och såsen i sig är nästan en hel rätt. Vi har lagat det en gång tidigare och nu får det till och med vara huvudrätt på vår nyårsmiddag ikväll. Som omväxling till alla köttrecept!