Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gösfilé med två såser

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En lyckad middag i glada vänners lag. Jag hade Kantarellsoppa med hasselnötter till förrätt och Karamelliserad brie som dessert.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att koka riset. Blanda därefter i osten.
  2. Under tiden riset kokar så gör du såserna.
  3. Den röda: Koka upp juicen och smula i buljongtärningen. Smaksätt med vitlök, salt och tabasco. Avsluta såsen med att vispa i 1 msk kallt smör.
  4. Den gröna: Koka upp crème fraichen och smula i buljongtärningen. Tillsätt spenat, salt och sherry. Koka upp men låt inte såsen koka längre än 1 minut.
  5. Hetta upp stekpannan och skär gösen diagonalt i breda remsor. Blanda mjölet med kryddorna och vänd fisken i det. Stek ca 1-2 min på var sida så fisken blir gyllenbrun.
  6. Packa ostriset, i kaffekoppar, väl smorda med olja eller smör. Stjälp upp riset på heta tallrikar och lägg ut fyra gösfileér på varje tallrik så det bildas fyra fack. Fördela såserna i facken och garnera med små tunna citronklyftor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.