En lyckad middag i glada vänners lag. Jag hade Kantarellsoppa med hasselnötter till förrätt och Karamelliserad brie som dessert.
Instruktioner
- Börja med att koka riset. Blanda därefter i osten.
- Under tiden riset kokar så gör du såserna.
- Den röda:
Koka upp juicen och smula i buljongtärningen. Smaksätt med vitlök, salt och tabasco. Avsluta såsen med att vispa i 1 msk kallt smör.
- Den gröna:
Koka upp crème fraichen och smula i buljongtärningen. Tillsätt spenat, salt och sherry. Koka upp men låt inte såsen koka längre än 1 minut.
- Hetta upp stekpannan och skär gösen diagonalt i breda remsor. Blanda mjölet med kryddorna och vänd fisken i det. Stek ca 1-2 min på var sida så fisken blir gyllenbrun.
- Packa ostriset, i kaffekoppar, väl smorda med olja eller smör. Stjälp upp riset på heta tallrikar och lägg ut fyra gösfileér på varje tallrik så det bildas fyra fack. Fördela såserna i facken och garnera med små tunna citronklyftor.
Publicerat den
11 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar