Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 25-30 portioner
Skriv ut

Ett gammalt recept jag fått av min mamma. Jobbiga att göra men GODA! Du måste ha ett Gorånjärn.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör smör och socker pösigt. Ha i gulorna under kraftig vispning. Grädden vispas hårt och nedröres försiktigt. Tillsätt därefter mjölet och den stötta kardemumman. Spara eventuellt lite mjöl till utkavlingen.
  2. Låt degen stå kallt över natten. Kavla ut tunnt och skär till efter mall. Låt plattorna ligga mellen smörpapper i kylen tills de gräddas gyllenbruna. Beräkna ca två timmar till gräddningen i gorånjärn ovanpå spisen(medelvarm platta).

Kommentarer (3)

  • pernillaamanda 6 december 2009

    Kul med ett annat recept på dessa ovanliga kakor. Min farmor gjorde dessa när jag var liten o nu har jag äntligen fått tag på ett järn att baka dessa i. Ska prova ditt recept med!

  • racinglinda 6 maj 2010

    Vad roligt att du hade receptet! Min mormor brukade göra dom till jul och jag har längtat efter dom länge! Tack så mycket! Mvh Linda

  • bib 9 januari 2011

    Jag antar att det är de platta sedelliknande Gorån du menar. Bilden visar ju rullrån i förgrunden.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.