Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gordon Ramseys rabarberpaj

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Denna paj är helt fantastisk, en otroligt god paj komponerad av engelske mästerkocken Gordon Ramsay. Mums med Leilas Vaniljkräm. Finns oxå bland recepten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa rabarbern och skär den i ca 2 cm breda bitar. Skala, kärna ur och klyfta äpplena och skär dem ungefär lika stort. Småkoka rabarber och äpplen med en smörklick i en rymlig gryta.
  2. Tillsätt honung, ingefära, kanel och cassis. Låt rabarbern koka mjuk men inte till puré. Det mesta av vätskan skall koka bort.
  3. Rosta hasselnötterna i torr panna. Gnugga bort det mesta av skalen och hacka nötterna relativt grovt.
  4. Värm ugnen till 200 grader.
  5. Gör crumblen, smuldegen. Blanda mjöl, smör, farinsocker och hasselnötter med en gaffel eller med fingrarna till en smulig massa.
  6. Häll upp rabarberkompotten i en ugnsfast form. Toppa med crumble och grädda i 25–30 minuter tills smuldegen fått fin färg. Servera ljummen

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.