Denna paj är helt fantastisk, en otroligt god paj komponerad av engelske mästerkocken Gordon Ramsay.
Mums med Leilas Vaniljkräm. Finns oxå bland recepten.
Instruktioner
- Ansa rabarbern och skär den i ca 2 cm breda bitar. Skala, kärna ur och klyfta äpplena och skär dem ungefär lika stort. Småkoka rabarber och äpplen med en smörklick i en rymlig gryta.
- Tillsätt honung, ingefära, kanel och cassis. Låt rabarbern koka mjuk men inte till puré. Det mesta av vätskan skall koka bort.
- Rosta hasselnötterna i torr panna. Gnugga bort det mesta av skalen och hacka nötterna relativt grovt.
- Värm ugnen till 200 grader.
- Gör crumblen, smuldegen. Blanda mjöl, smör, farinsocker och hasselnötter med en gaffel eller med fingrarna till en smulig massa.
- Häll upp rabarberkompotten i en ugnsfast form. Toppa med crumble och grädda i 25–30 minuter tills smuldegen fått fin färg. Servera ljummen
Publicerat den
22 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar