Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gorgonzolakyckling

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Fredags middag

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela gorgonzola i fyra bitar. Skåra kycklingen och lägg en bit ost i varje. Pensla fileerna med soja och vira baconskivor runt varje.
  2. Lägg över dem i en ugnssäker form. Krydda med salt, peppar. Blanda matlagningsgrädden med kalvfond, vatten,vetemjöl i en kastrull och koka upp under omrörning. Smaka av med salt och peppar. Häll det över fileerna.
  3. Sätt i en köttermometer i mitten på den tjockaste filen och stek kycklingen i 225 grader ca 30 min eller tills innertempraturen är 70 grader.Servera med klyftpotatis smaksatt med kumming, rödvinbärsgele och en sallad

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • sannado 18 februari 2010

    Det var hur gott som helst... Lätt en 5 poängare:-) Tack för receptet!!!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.