Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gorgonzolakyckling med valnötter

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Gorgonzola och valnötter smakar bra ihop och gör denna kycklinggryta till något extra. Jag lärde mig inte tycka om smaken på den här typen av ost förrän jag hade passerat 30-strecket, men nu äter jag den med förtjusning om ej än till överdrift ...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina fryst kyckling.
  2. Dela kycklingen i halvor och fjärdedelar. Salta lätt med örtsalt och lägg dem på galler över en långpanna med folie i botten. Stek i 225° ca 25 minuter. Ös med litet buljong mot slutet och koka ur pannan med buljongen.
  3. Sila över buljongen i en kastrull och blanda i purjolök, grädde och smulad gorgonzola att smälta under vispning. Låt puttra sakta under lock ett par minuter och vispa sedan ned crème fraîche.
  4. Lägg kycklingen i en vid gryta med vinet och valnötterna och häll såsen över. Låt puttra sakta under lock 5 - 10 minuter.
  5. Servera med t ex råstekt potatis och sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.