Kycklingfiléer med frästa tillbehör: grön sparris, färskpotatis och en underbart god, krämig gorgonzolasås
Instruktioner
- Ugn 150°
- Rosta fänkålsfröna i en liten stekpanna tills de börja dofta och få lite färg, ca 2 minuter.
- Stöt fröna i mortel tillsammans med kryddor och salt.
Gnid in kycklingen med blandningen och låt ligga och dra i ca 10 minuter.
- Stek kycklingen i olja i ca 5 minuter på varje sida. Flytta över till en ugnssäker form och efterstek i ugnen i ca 10 minuter tills den är klar. Prova med en sticka att köttsaften är klar.
- Skala och finhacka löken till såsen. Fräs den mjuk i smör utan att den får färg.
Häll på buljong och grädde och sjud såsen i 5 minuter.
- Smula ner osten i såsen och rör tills den har smält.
- Skär urkärnad paprika i små tärningar och blanda ner i såsen.
Koka såsen ett par minuter. Smaka av.
- Bryt av nedersta biten på sparrisen. Förväll sparrisen i kokande vatten i 1 minut. Kyl av i kallt vatten. Pensla den avrunna sparrisen med olja och stek den hastigt så att den har kvar sin spänst.
- Servera kycklingen med sparris, kokt potatis och gorgonzolasås.
- Lycka till! Smaklig måltid
Publicerat den
26 maj 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Intressant kryddning. Jättegott. Det här kommer jag att göra fler gånger, med eller utan sparris.