Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling med sparris och gorgonzolasås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kycklingfiléer med frästa tillbehör: grön sparris, färskpotatis och en underbart god, krämig gorgonzolasås

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 150°
  2. Rosta fänkålsfröna i en liten stekpanna tills de börja dofta och få lite färg, ca 2 minuter.
  3. Stöt fröna i mortel tillsammans med kryddor och salt. Gnid in kycklingen med blandningen och låt ligga och dra i ca 10 minuter.
  4. Stek kycklingen i olja i ca 5 minuter på varje sida. Flytta över till en ugnssäker form och efterstek i ugnen i ca 10 minuter tills den är klar. Prova med en sticka att köttsaften är klar.
  5. Skala och finhacka löken till såsen. Fräs den mjuk i smör utan att den får färg. Häll på buljong och grädde och sjud såsen i 5 minuter.
  6. Smula ner osten i såsen och rör tills den har smält.
  7. Skär urkärnad paprika i små tärningar och blanda ner i såsen. Koka såsen ett par minuter. Smaka av.
  8. Bryt av nedersta biten på sparrisen. Förväll sparrisen i kokande vatten i 1 minut. Kyl av i kallt vatten. Pensla den avrunna sparrisen med olja och stek den hastigt så att den har kvar sin spänst.
  9. Servera kycklingen med sparris, kokt potatis och gorgonzolasås.
  10. Lycka till! Smaklig måltid

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • evaullabritt 1 maj 2012

    Intressant kryddning. Jättegott. Det här kommer jag att göra fler gånger, med eller utan sparris.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.