Fylld fläskfilé med portvinssås.
Servera potatispaté eller potatisgratäng till.
Instruktioner
- Skär fläskfilén i fyra lika stora bitar. Bryn dem runt om i en stekpanna. Sänk värmen och låt köttet eftersteka under lock så att det blir genomstekt.
Strö över salt och peppar.
- Skär 3-4 snitt i varje filébit och skär osten i bitar.
Fördela osten rättvist i filésnitten.
- Sätt stekpannan med köttet på rätt svag värme och låt osten smälta under lock.
Håll köttet varmt i aluminiumfolie.
Snitta upp, skölj och finstrimla purjolökarna.
- Lägg strimlet i kokande vatten och koka ett par minuter strax innan det är dags att äta.
- Såsen:
Koka upp vatten med kalvfond.
Vispa i soja, senap och farin, samt portvin och vispgrädde.
Rör/skaka ut mjölet med lite vatten och vispa ner blandningen i såsen och sjud den någon minut eller två. Smaka av med salt och peppar.
- Vispa till sist i den köttsky som bildats i foliepaketet med fläskfilé och hetta upp som hastigast.
- Lycka till! Smaklig måltid.
Publicerat den
28 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Det låter riktigt gott, men hur mycket portvin ska det vara i såsen. Jag är riktigt sugen på att testa receptet till nyår.
Det står ju 1/2 dl? Eller missar jag något?
God fortsättning Lånar receptet för framtida fest Låter gott *Kram*
Ett jättegott recept! Och såsen var fantastisk!! Detta kommer vi att göra många gånger!
Jättegott, fast jag ersatte gorgonzolan med stilton.
Portvins såsen åt till och med 8 åringen med sked!!! Suveränt gott!