Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gorgonzolastekt fläskfilé

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fylld fläskfilé med portvinssås. Servera potatispaté eller potatisgratäng till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär fläskfilén i fyra lika stora bitar. Bryn dem runt om i en stekpanna. Sänk värmen och låt köttet eftersteka under lock så att det blir genomstekt. Strö över salt och peppar.
  2. Skär 3-4 snitt i varje filébit och skär osten i bitar. Fördela osten rättvist i filésnitten.
  3. Sätt stekpannan med köttet på rätt svag värme och låt osten smälta under lock. Håll köttet varmt i aluminiumfolie. Snitta upp, skölj och finstrimla purjolökarna.
  4. Lägg strimlet i kokande vatten och koka ett par minuter strax innan det är dags att äta.
  5. Såsen: Koka upp vatten med kalvfond. Vispa i soja, senap och farin, samt portvin och vispgrädde. Rör/skaka ut mjölet med lite vatten och vispa ner blandningen i såsen och sjud den någon minut eller två. Smaka av med salt och peppar.
  6. Vispa till sist i den köttsky som bildats i foliepaketet med fläskfilé och hetta upp som hastigast.
  7. Lycka till! Smaklig måltid.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • sivan-besse 23 december 2008

    Det låter riktigt gott, men hur mycket portvin ska det vara i såsen. Jag är riktigt sugen på att testa receptet till nyår.

  • friis 3 november 2009

    Det står ju 1/2 dl? Eller missar jag något?

  • hubbmor 2 januari 2010

    God fortsättning Lånar receptet för framtida fest Låter gott *Kram*

  • lenasj65 26 januari 2011

    Ett jättegott recept! Och såsen var fantastisk!! Detta kommer vi att göra många gånger!

  • svengelsk 29 januari 2011

    Jättegott, fast jag ersatte gorgonzolan med stilton.

  • evaobergelg 23 mars 2013

    Portvins såsen åt till och med 8 åringen med sked!!! Suveränt gott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.