Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gosebullar

 
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Å så gott med hembakade småbullar

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ut jästen i mjölken. Blanda vetemjöl, socker och salt i en degbunke. Finfördela smöret eller margarinet i mjölblandningen till en grynig massa. Tillsätt ägget och mjölken och arbeta ihop till en deg.
  2. Kavla ut degen på mjölat bakbord till en avlång kaka. Blanda ingredienserna till fyllningen och bred på den. Rulla ihop degen och skär dem i bitar. Lägg dem i pappersformar och låt dem jäsa ca 2 timmar under bakduk.
  3. Blanda ingredineserna till glasyren i en kastrull. Grädda bullarna i 225-250 grader 3-4 minuter. Låt glasyren koka upp. Tag ut bullarna ur ugnnen och fördela glasyren över dem. Grädda ytterligare 4-5 minuter tills glasyren fått vacker färg.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.