Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gotländsk morotssoppa med ingefära och vitlök

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här soppan åt jag när jag var på Gotland för många år sen, å nu har jag äntligen fått tag på receptet. En riktigt smarrig soppa! Om man har i vanlig crème fraiche och vill ha lite styrka så ha i lite sambal oelek.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala morötter, lök och vitlök och skär dem i bitar. Smält smöret i en kastrull och fräs grönsakerna utan att de får färg.
  2. Tillsätt ingefära och smulade buljongtärningar, låt dem fräsa med någon minut. Häll på vatten och låt soppan sjuda på svag värme med lock cirka 10 min tills morotsbitarna är genomkokta.
  3. Tillsätt crème fraiche, mjölk, salt och peppar, och kör soppan i mixer eller matberedare. Häll tillbaka soppan i grytan och späd ev. med vatten till lagom konsistens.
  4. Servera soppan varm gärna med några skalade räkor, en klick crème fraiche samt lite persilja som smaksättning samt dekoration.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • _Alexandra_ 28 november 2010

    Väldigt god soppa! Perfekt i förskylningstider. Jag tillsatte även 1 hackad röd chili. Hade inga räkor men det blev lika gott för det. Tack för receptet :)

  • karma77 3 december 2010

    Otroligt god soppa! Klart över mina förväntningar. Dock blev den aningens stark, vilket barnen reagerade på men den passade mig utmärkt i styrka. Denna kommer att göras fler gånger!

  • bigglo 23 januari 2014

    Hopp! Glömde även vitlöken. Hade i palternacka och lät den, morötterna och ingefäran stå i rampljuset. Att rekommendera!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.