En favorit från min mans hem - men personligen föredrar jag den utan apelsinskal. Då blir den riktigt god...
Instruktioner
- Koka upp vattnet, tillsätt ättika och salt. Slå blandningen över rågsikten och arbeta ihop en deg som får stå över natten.
- Koka apelsin- eller pomeransskal mjuka i lite vatten. Ta bort det vita och skär det övriga i små tärningar.
- Tillsätt kryddor, sirap och jasten som rörts ut i lite vatten eller mjölk. Arbeta in vetemjöl i degen så att den blir rätt fast. Låt den jäsa. Baka ut den till fyra runda limpor som får jäsa på plåt (30-40 min).
- Gräddas i 200 grader ca 50 min. (Det kan behövas längre tid). Pensla med en blandning av kaffe och sirap så snart de kommit ut ur ugnen. Linda in dem i bakhandduk under tiden som de svalnar - så stannar fukten kvar och de blir saftiga och fina.
Publicerat den
24 april 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
världens godaste bröd! använder alltid mald pomerans för att undvika att det blir bittert. Brödet blir kompakt med härlig yta. Bakar det alltid till jul.
Jättegott bröd! Använde ca 1/2 msk mald pomerans i och det tog inte över, annars följde jag receptet, superbra!