Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gotlandslimpa

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

En favorit från min mans hem - men personligen föredrar jag den utan apelsinskal. Då blir den riktigt god...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vattnet, tillsätt ättika och salt. Slå blandningen över rågsikten och arbeta ihop en deg som får stå över natten.
  2. Koka apelsin- eller pomeransskal mjuka i lite vatten. Ta bort det vita och skär det övriga i små tärningar.
  3. Tillsätt kryddor, sirap och jasten som rörts ut i lite vatten eller mjölk. Arbeta in vetemjöl i degen så att den blir rätt fast. Låt den jäsa. Baka ut den till fyra runda limpor som får jäsa på plåt (30-40 min).
  4. Gräddas i 200 grader ca 50 min. (Det kan behövas längre tid). Pensla med en blandning av kaffe och sirap så snart de kommit ut ur ugnen. Linda in dem i bakhandduk under tiden som de svalnar - så stannar fukten kvar och de blir saftiga och fina.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • cecilla 21 augusti 2009

    världens godaste bröd! använder alltid mald pomerans för att undvika att det blir bittert. Brödet blir kompakt med härlig yta. Bakar det alltid till jul.

  • hakerlund 20 december 2011

    Jättegott bröd! Använde ca 1/2 msk mald pomerans i och det tog inte över, annars följde jag receptet, superbra!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.