Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gotlandslimpa med surdegskaraktär

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Tar lite tid att baka men håller sig gott länge.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm vattnet till 90 grader. Häll det över 8 dl rågsikt samt saltet och pomeransen. Knåda ihop till en deg som får stå täckt över natten.
  2. Morgonen därpå: Lös upp 25 g jäst i lite ljummet vatten och arbeta in i degen. Låt jäsa i 3 timmar. Lös upp resterande 25 g jäst med lite ljummet vatten, tillsätt detta och sirapen samt resten av rågsikten samt vetemjölet, arbeta in detta väl. Jäses i en timme.
  3. Bakas ut till 2 limpor som får jäsa i 45 minuter. Gräddas i 1 timme och 45 minuter i 175 graders ugnsvärme. Penslas efteråt om så önskas med lite sirap upplöst i vatten.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • solsticka 21 januari 2012

    Jättegott helt enkelt!!!! Kram fr Sollan

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.