135 kalorier per skiva
Det här irländska brödet görs på lättyoghurt.
Degen behöver varken knådas eller jäsas.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Blanda de torra ingredienserna i en bunke och gör en grop i mitten. Häll i yoghurten och blanda till en mjuk men inte kladdig deg.
- Stjälp upp degen på mjölad yta, knåda den lätt och forma den till en rund kaka. Platta till den något så att den blir ca 5 cm tjock.
- Lägg kakan på bakplåtspapper på en bakplåt, skär ett djupt kors med en kniv och grädda i 20-30 minuter tills brödet har fin färg och låter ihåligt när man knackar på undersidan.
- Låt brödet svalna på galler.
Publicerat den
9 mars 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Slängde i en blandning av frön och vart gott och enkelt. Var dock tvungen att öka tiden!