Ett gott bröd som är lättbakat. Gott utan pålägg.
Instruktioner
- Lös upp jästen i ljummet vatten.
Tillsätt olivoljan, salt, ost, skinka och peppar.
Häll sedan i lite mjöl i taget och rör om ordentligt. Degen skall vara ganska lös och kladdig.
Häll lite olja i bunken och vänd degen så den blir kladdig.
- Täck skålen med plastfolie och låt den jäsa i 1,5 timme.
- Smörj en plåt med olja och dra ut degen så den täcker plåten. Täck med plastfolie och låt jäsa i 30 min.
- Pensla med olivolja och strö över lite salt och lite mer peppar. Grädda i 175 grader i cirka 20 min.
Låt svalna och skär sedan i fyrkanter.
Publicerat den
24 februari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jaa, passar perfekt till soppa. Tack så mycket o 5 poäng.
Ett väldigt enkelt och lättlagat bröd. Passar jättebra till soppa eftersom det är lite "matigt". Lite foccacia-liknande och väldigt gott.
Gjorde brödet idag till soppa. Mycket gott!