Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gott bröd till soppa

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Ett gott bröd som är lättbakat. Gott utan pålägg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lös upp jästen i ljummet vatten. Tillsätt olivoljan, salt, ost, skinka och peppar. Häll sedan i lite mjöl i taget och rör om ordentligt. Degen skall vara ganska lös och kladdig. Häll lite olja i bunken och vänd degen så den blir kladdig.
  2. Täck skålen med plastfolie och låt den jäsa i 1,5 timme.
  3. Smörj en plåt med olja och dra ut degen så den täcker plåten. Täck med plastfolie och låt jäsa i 30 min.
  4. Pensla med olivolja och strö över lite salt och lite mer peppar. Grädda i 175 grader i cirka 20 min. Låt svalna och skär sedan i fyrkanter.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Lennart_58 9 november 2009

    Jaa, passar perfekt till soppa. Tack så mycket o 5 poäng.

  • ceciliaandersson 19 november 2010

    Ett väldigt enkelt och lättlagat bröd. Passar jättebra till soppa eftersom det är lite "matigt". Lite foccacia-liknande och väldigt gott.

  • AlisaB 26 augusti 2012

    Gjorde brödet idag till soppa. Mycket gott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.