Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gott matbröd

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Jag hade slut på bröd, orkade inte gå till affären och hade som tur var alla ingredienser hemma.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält margarinet i en kastrull, tillsätt vattnet och låt det bli fingervarmt. Smula ner jästen i en bunke. Rör ut den i vattnet.
  2. Tillsätt salt, socker, grahamsmjöl och sist vetemjölet. Arbeta degen smidig.
  3. Låt jäsa under bakduk, 40 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Dela degen i 10 bitar och forma till bullar. Låt jäsa på plåt under bakduk 20 minuter.
  5. Pensla bullarna med vatten, grädda i ugnen ca 10 min eller tills bullarna har fått fin färg.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • rump 9 februari 2010

    DITT recept har jag skrivit ut ska pröva det ...det låter gott .ENKELT o bra .

  • lillanplock 4 maj 2011

    Jag bytte ut mjölet mot vetemjöl, special, fullkorn. Fick ut 16 bullar. Väldigt goda om jag får säga det själv.

  • TraZan62 30 juni 2011

    Väldigt enkelt och gott bröd

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.