Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gott och nyttigt matbröd

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

Jag kan lova att det är värt besväret att göra detta bröd. Supergott och lättbakat. Kanske lite kladdigt att koka "gröten", men det är det värt!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Grovhacka katrinplommon, aprikoser och russin. Blanda hacket med vatten, linfrö, rågmjöl och rågkross i en kastrull. Koka på svag värme i 20 minuter till en gröt. Låt den svalna till ca 37°C och häll sedan upp den i en degbunke. Tillsätt sirap och salt. Blanda mjöl och torrjäst. Rör ner det till en så kladdfri deg som möjligt. Tillsätt ev även valnötterna, som ska vara grovhackade. Låt degen jäsa i 40 minuter.
  2. Knåda degen och dela den i två delar. Lägg dem i smorda avlånga 2-litersformar. Låt jäsa i ytterligare 30 minuter. Sätt ugnen på 175°C.
  3. Grädda bröden i 50 minuter längst ner i ugnen. Ta ut bröden och låt dem svalna på galler

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Kenneth49 7 februari 2010

    Har nu bakat enl. detta recept 3 gånger och blir bara mer förtjust varje gång/Kenneth

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.