Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gott & superenkelt dinkelbröd

(1 kommentar)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Enkelt att göra och variera och rätt nyttigt också.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Rör ner yoghurten, det rivna äpplet och honungen. Blanda om ordentligt. Smörj eller lägg ett bakplåtspapper i en formbrödsform och klicka ner smeten. Grädda brödet längst ner i ugnen cirka 1 timme och 20 minuter. Kontrollera med en sticka att det är klart.
  2. "Torkad frukt" kan vara russin, aprikoser, fikon etc. Men, kan också vara t.ex. soltorkade tomater! Vad gäller nötter så funkar det mesta: paranötter, cashew, hasselnötter, jordnötter (inte saltade!), valnötter... Det funkar bra att köra med mörk sirap istället för honung om man vill det.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • jonnakarlsson69 14 mars 2010

    Mycket gott! Jag tog fullkornshavre, 2 dl fullkornsdinkel, minskade honungen till 2 msk och glömde saltet - ändå blev det jättegott (fick salta lite på mackan istället). /Jonna

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.