Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grön gratäng med fetaost

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Blanda olika sorters grönsaker med kryddig fetaost - det ger en underbar ochlite annorlunda smakupplevelse.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och skär zucchinin i fina bitar. Sköj, kärna ur och skär paprikan i tunna bitar. Skölj spenaten och låt den mjukna i sin egen fuktighet på hög värme. Låt den sedan rinna av ordentligt. Skölj och tärna tomaterna. Skölj, rensa och dela bönorna i tredjedelar. Lägg dem i kokande saltat vatten i ca 5 minuter. Sklj dem i kallt vatten och låt dem sedan rinna av.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Mosa fetaosten med en gaffel. Blanda osten med grädden och äggen. Peppra och salta. Salta sparsamt eftersom osten är salt i sig. Värm ugnen till 200 grader. Smörj en ugnsfast form med olja.
  3. Blanda grönsakerna och krydda med salt och peppar. Lägg ner dem i formen och täck med ostmassan. Blanda ströbrödet med sesamfröna och strö över. Grädda i ugnen ca 45 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.