Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bourbon & Vanilj cheesecake med kexchokladbotten

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

En lyxig, men tidskrävande variant av en cheesecake! Jag gjorde denna till min bästa kompis i födelsedagsöverraskning. Alla på festen älskade den! Se till att göra denna minst en dag innan. Hur som helst en helt fantastiskt god cheesecake för dem som har en förkärlek till whiskey!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryt sönder kexchokladen och lägg i en matberedare för att mixa sönder dem (funkar även med stavmixer men då får man ta några åt gången). Smält smör i en kastrull och blanda i det med den mixade chokladen. Rör om ordentligt och täck sen bottnen på en form, 24 cm i diameter med löstagbar kant. Ställ in i frysen under tiden som du börjar med fyllningen.
  2. Skilj på äggulor och vitan och lägg i var sin skål. Vispa äggulor med socker. Blanda ner färskosten jämt och blanda sedan i vaniljsockret. Vispa grädden och rör försiktigt ner i den i äggblandningen. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd mycket försiktigt ner det så inte luften går ur smeten. Häll sedan på bourbon och rör om tills den är jämt fördelad i smeten. Tag fram formen med kexchoklad bottnen och fyll formen med smeten. Lägg in i frysen ytterligare ett par timmar.
  3. När den har stelnat kan du tillreda såsen. Du häller brunsockret och smöret i en kastrull och under omröring sätter du på svag värme tills sockret har smält. Fortsätt röra tills smöret och sockret har blivit ett. Häll då på grädden och låt koka i ca 1 minut under omröring. Ta bort kastrullen från plattan och häll i pecannötter och bourbon. Häll på såsen på cheesecaken (Viktigt att ytan har stelnat) och låt vara i frysen under natten.
  4. Tag fram ca 30 min-1 timme innan servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.