Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

JAPP! - En lättlagad mousse

(4 kommentarer)  
Skriv ut

En syndigt god efterrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Grovhacka blockchokladen och Japp eller Marsbitarna. Smält detta i en skål i vattenbad och rör till en jämn smet.
  2. Vispa äggulorna, sockret och saltet fluffigt. Blanda med chokladsemeten och låt svalna något.
  3. Vispa grädden styv. Rör ner 1 dl av grädden i smeten och vänd sedan ner resten.
  4. Lägg upp i glas eller små skålar och ställ i kylskåp att stelna. Garnera med lite hackad choklad eller japp.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • LenaEngstrom 25 juni 2008

    Håller med om att den är syndigt god :P

  • maadalen 7 mars 2010

    Denna efterrätt brukar jag göra och jag tycker den är ljuvligt god. Precis en efterrätt i min smak, härligt krämig och lättlagad. Sen är det väldigt positivt med desserter som kan göras klart tidigt på dagen, bara att ställa fram när det är dags. Perfekt avslutning på middagen helt enkelt.

  • farmormor 29 juli 2010

    Jag håller med väldigt god dessert. Men hur länge behöver den stå kallt för att stelna?? Kommer att göras fler gånger bara jag får den att stelna i kylen.

  • Fisk_ 11 juli 2011

    Detta är typ det bästa som finns!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.