Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rulltårta med banan, marsipan och grädde

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Mumsigt. mumsigt... En lite annorlunda favorit som jag älskar. Bananerna kan ligga hela i en rad, eller så kan du välja att skiva eller mosa dem.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt övriga ingredienser och blanda till en smet. Bred ut smeten på ett smörpapper i långpanna och grädda den i 225-250 graders ugn i cirka 6-7 minuter.
  2. Vänd upp kakan på sockrat smörpapper, precis som man brukar göra med rulltårta.
  3. Smörkräm: Sikta florsockret. Lägg alla ingredienserna i en rund skål. Vispa till en mjuk och fin kräm.
  4. När kakan är kall bred på smörkrämen.
  5. Kavla ut färdig marsipan, det finns även färdigkavlad för den som inte vill kavla. Lägg ut marsipantäcket på smörkrämen. Bred på ett tunt lager grädde. Lägg på tre hela bananer. Rulla ihop som en rulltårta.
  6. Garnera efter fantasin, ex. grädde, strössel och chokladsås. Ät och njut!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • gunnarstorp 6 oktober 2011

    UNDERBAR Denna måste alla prova och den är inte svår att göra

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.