- Serverar: 6 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
En enkel och lättgjord dessert. Mina vänners favorit numera.
Utmärkt att göra en dag i förväg.
Lika god som laktosfri.
Instruktioner
- Koka upp grädde, socker och vaniljstång. Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Låt blandningen svalna till ca 37 grader, tag upp vaniljstången och skrapa ur fröna, de läggs tillbaka i grädden. Rör ner gelantinbladen så att de löser sig ordentligt. Rör även ner den turkiska yoghurten och den lösvispade grädden. Häll upp i 6 portionsformar eller glas. Låt stå i kylskåpet i ca 2 timmar så det stelnar.
- Serveringsförslag:
Servera med valfria bär. Hallon som marinerats i limesaft och lite florsocker är väldigt gott till. Passionsfrukt är också väldigt gott på.
Publicerat den
30 april 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Tack för gott recept! hade det till studentbuffén och lagade dubbel sats i vanlig 24 cms pajform istället för enportstionsskålar. Testade även hallon med limesaft&florsocker - vilket blev en riktig fullträff! Hade även björnbär på samma sätt (när hallonen tog slut...)
Tack för ett gott pannacottarecept! Jag valde en halv påse snabbgelatin (Oetkers pulver i påse) istället för gelatinblad och fick ett bra resultat. Tillsatte också lite vanilsocker efter att ha smakat på "smeten". Den gjorde succe på en fest och flera ville ha receptet. Fräscht o gott med hallonen till!
Enkel att göra och jättegod! Tack för receptet!