Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pannacotta med turkisk yoghurt

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

En enkel och lättgjord dessert. Mina vänners favorit numera. Utmärkt att göra en dag i förväg. Lika god som laktosfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp grädde, socker och vaniljstång. Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Låt blandningen svalna till ca 37 grader, tag upp vaniljstången och skrapa ur fröna, de läggs tillbaka i grädden. Rör ner gelantinbladen så att de löser sig ordentligt. Rör även ner den turkiska yoghurten och den lösvispade grädden. Häll upp i 6 portionsformar eller glas. Låt stå i kylskåpet i ca 2 timmar så det stelnar.
  2. Serveringsförslag: Servera med valfria bär. Hallon som marinerats i limesaft och lite florsocker är väldigt gott till. Passionsfrukt är också väldigt gott på.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • xeniaxyz 9 juni 2010

    Tack för gott recept! hade det till studentbuffén och lagade dubbel sats i vanlig 24 cms pajform istället för enportstionsskålar. Testade även hallon med limesaft&florsocker - vilket blev en riktig fullträff! Hade även björnbär på samma sätt (när hallonen tog slut...)

  • snowi 22 oktober 2010

    Tack för ett gott pannacottarecept! Jag valde en halv påse snabbgelatin (Oetkers pulver i påse) istället för gelatinblad och fick ett bra resultat. Tillsatte också lite vanilsocker efter att ha smakat på "smeten". Den gjorde succe på en fest och flera ville ha receptet. Fräscht o gott med hallonen till!

  • Bullmorsan 31 maj 2012

    Enkel att göra och jättegod! Tack för receptet!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.