I denna grönsakspaj från det stora landet i väster samsas äpple och tomat i sällskap med goda kryddor.
Den är perfekt som lunch eller till buffébordet.
Instruktioner
- Blanda ingredienserna till pajdegen i en matberedare eller direkt på arbetsbänken. Linda in degen i plastfolie och låt den ligga i kylskåpet ca 1 timme.
- Kavla ut degen och täck botten och kanter på en pajform, ca 24 cm i diameter.
- Förgrädda bottnen på galler i nedre delen av ugnen i 225º, ca 10 minuter.
- Skala och skiva löken tunt. Fräs den mjuk i matfettet.
Riv äpplena grovt. Bred ut dem i bottnen på pajen. Strö över curryn. Lägg därefter på lökringarna.
- Skiva tomaterna och lägg skivorna på löken. Salta. Smula över rosmarin och strö på osten.
- Grädda pajen ca 15 min till. Servera den varm med gräddfilssås smaksatt med kryddgrönt. Servera ev rökt fisk, skinka eller korv som extra tillbehör.
- Tips! Färska tomater kan bytas ut mot 2 burkar hela tomater, à 400 g. Häll av spadet, dela tomaterna och fördela dem över löken.
Publicerat den
17 december 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Tackar! För många år sedan brukade jag göra nåt liknande, men har tappat bort receptet. Men du, det ser ut som om äpplena fallit bort ur din ingredienslista. God Jul!