Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gräddig potatiskaka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ett lättlagat alternativ till potatisgratäng som man lagar på en kvart i stekpannan. Passar lika bra till stekt kött och kyckling som till korven.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och riv potatis och morot grovt. Hetta upp smöret i en stor stekpanna. Lägg i potatis- och morotsraspet och platta ut det i hela pannan. Salta och peppra. Stek ca 5 minuter.
  2. Dela kakan i 4 bitar och vänd dem med en stekspade. Häll på grädden och lyft lite på potatisen så att grädden rinner ner. Stek på svag värme ytterligare 10-12 minuter.
  3. Njut av potatiskakan till kött-, kyckling- eller korvrätter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Ginas 5 april 2010

    Hej! Mycket gott.. kommer att göra detta fler gånger en klar 4:a av oss... MVH Gina

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.