Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gräddtårta LCHF

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Gjorde denna tårta idag till morsdag. Egentligen kan den varieras i det oändliga så varianten jag gjort är ju bara ett tips. Mycket god iallafall och LCHF godkänd. Fick helt klart godkänt av min icke LCHF-ätande familj. Men räknar man med att den ska smaka exakt som en söt gräddtårta med socker blir det fel. Denna smakar inte så sött om man inte ökar på mängden sukrin då. Botten blir som en kompaktare variant på sockerkaka och smakar mer nötaktigt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och sukrin luftigt. Smält smöret och slå i grädden.
  2. Blanda alla torra ingredienser.
  3. Vispa i smör/grädden i äggsmeten. Vänd försiktigt ner de torra ingredienserna i äggsmeten
  4. Slå smeten i en smörad och bröad (med kokosflingor) springform. Grädda 175° ca 25 minuter.
  5. Stjälp upp och låt svalna, gör under tiden vaniljkrämen.
  6. Lägg gulorna i en tjockbottnad kastrull. Slå i alla ingredienser utom smöret. Koka upp under vispning. Vispa noga hela tiden då det bränner mycket lätt. När smeten tjocknat drar man bort kastrullen från plattan och vispar i smöret i omgångar till en blank kräm. Smaka av med ev mer vanilj.
  7. Dela kakan i två delar gärna med en sytråd som man trär runt tårtan och sen drar omlott så tårtan delar sig.
  8. Bred vaniljkräm emellan kakan och bred vispgrädde på och runt om. Dekorera med hallon.
  9. Inköpstips: Pofiber finns på Glutenfria hyllan i de flesta livsmedelsbutiker. Kokosmjöl finns bland annat på www.bodystore.com Äkta vaniljpulver saluförs av bland annat Coop

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Pennylane1 9 juni 2011

    Hej! Vill bara påpeka att det heterPOfiber om någon har svårt att hitta dem (inte profiber)

  • Mistys 9 juni 2011

    Tack för att du såg mitt misstag :=) Rättat nu!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.