Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gräslöksbröd

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

De här ljuvliga bröden doftar och smakar av gräslök. Ät dem gärna nygräddade med bara smör som smälter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225°.
  2. Skär gräslöken smått. Låt havregrynen svälla i mjölken i ett par timmar i en degbunke.
  3. Tärna matfettet och värm till 37°. Rör ner grynblandningen. Smula ner jästen och blanda i. Tillsätt salt, socker och det mesta av mjölet.
  4. Arbeta degen smidig tills den släpper degbunkens kanter. Strö över lite mjöl och jäs under bakduk i ca 30 minuter.
  5. Knåda i resten av mjölet. Dela i ca 30 bitar och forma till runda kakor, ca ½-1 cm tjocka.
  6. Nagga med gaffel, lägg på smord plåt och låt jäsa under duk i 30 minuter.
  7. Grädda kakorna i ugnen i ca 10 minuter. Låt kallna under bakduk.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.