En underbar soppa som vi senast hade på nyår med en liten rostad smörgås med skaldjur och en med foie gras.
Kan det bli bättre?
Instruktioner
- Fräs löken i olivolja. Vänd runt ärtorna och tillsätt buljongen. Koka upp och mixa med en stavmixer, matberedare eller annat kreativt tillvägagångssätt. Smaka av med något krm salt och några varv på vitpepparkvarnen.
- Vispa grädden lätt.
- Nu kan man välja såhär: mousserande vin passar bra att dricka till men också att ha en skvätt i soppan. Grädden rör man också i precis innan serveringen, några skedar ringlas i en ring när soppan är i tallriken.
- Tryffelolja kan man droppa tre, fyra droppar runt i tallriken för en sista tuoch. Enklast är att servera med en klick cremé fraiche.
Publicerat den
4 april 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Den här soppan var supersnabb att laga, vi hade hårdkokta ägg och mackor till, Gott! Vi kommer att göra om den.