Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grön ärtsoppa

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En underbar soppa som vi senast hade på nyår med en liten rostad smörgås med skaldjur och en med foie gras. Kan det bli bättre?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fräs löken i olivolja. Vänd runt ärtorna och tillsätt buljongen. Koka upp och mixa med en stavmixer, matberedare eller annat kreativt tillvägagångssätt. Smaka av med något krm salt och några varv på vitpepparkvarnen.
  2. Vispa grädden lätt.
  3. Nu kan man välja såhär: mousserande vin passar bra att dricka till men också att ha en skvätt i soppan. Grädden rör man också i precis innan serveringen, några skedar ringlas i en ring när soppan är i tallriken.
  4. Tryffelolja kan man droppa tre, fyra droppar runt i tallriken för en sista tuoch. Enklast är att servera med en klick cremé fraiche.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • emilsmamma 7 april 2009

    Den här soppan var supersnabb att laga, vi hade hårdkokta ägg och mackor till, Gott! Vi kommer att göra om den.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.