Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grön fetasallad

 
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

En dressing med den fruktbara blandningen av olivolja och jordnötsolja förhöjer denna sallad som passar utmärkt som tillbehör till en lammstek eller som en av många bufférätter till påsk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Om mangolden (eller spenaten) behöver sköljas, se till att få bladen torra (genom att torka dem i en handduk eller skaka dem i en salladsslunga) och blanda sedan i en skål.
  2. 2. Skala, dela, kärna ur och tunnskiva gurkan. Finhacka paprikan. Skär selleristjälken i tunna skivor. Skär fetaosten i små tärningar. Lägg ner alltsammans i skålen. Blanda noggrannt.
  3. 3. Gör i ordning dressingen i skål bredvid. Smula ner saltet i den lilla skålen, peppra och häll på vinäger. Tillsätt koriander och vispa sedan ner oljorna så att dressingen håller ihop (man kan använda en mixer). Häll dressingen över salladen och blanda runt. Servera på en gång.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.