Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grönaste kycklingsoppan

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Inspirerad efter sommarens första gräsklippning;-)

Ingredienser

Instruktioner

Hacka löken och tärna kycklingfilé. Hetta upp oljan i stekpanna och lägg i lök och kött. Brynes några minuter. Koka under tiden upp vatten och buljongtärning i stor kastrull/gryta. Häll vinet över lök och kött och låt det koka in. Salta, krydda och pressa citronsaften över. Dela aprikoserna i mindre bitar. Häll över köttblandning och aprikoser i buljongen och låt koka upp. Efter cirka 10 minuter läggs spenat och sockerärtor i. Klipp persiljan över. Fortsätt koka 5-10 minuter till på svag värme. Varmt vitlöksbröd och samma vita vita vin serveras till.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • evaullabritt 20 januari 2011

    Åt nyss denna jättegoda soppa. Den skiljer sig från sådant jag brukar laga. Basen var egen hönsbuljong kokt på två kycklingskrov. Hoppade över aprikoserna.

  • evaullabritt 4 februari 2011

    Hoppade också över aprikoserna. Perfekt att laga om man har buljong kvar efter ett kycklingkok. På tok för maget för mig som äter LCHF, men utan aprikoser och måttligt med sockerärter så fungerar det bra med lite extra fett till.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.