Instruktioner
Hacka löken och tärna kycklingfilé. Hetta upp oljan i stekpanna och lägg i lök och kött. Brynes några minuter. Koka under tiden upp vatten och buljongtärning i stor kastrull/gryta. Häll vinet över lök och kött och låt det koka in. Salta, krydda och pressa citronsaften över. Dela aprikoserna i mindre bitar. Häll över köttblandning och aprikoser i buljongen och låt koka upp. Efter cirka 10 minuter läggs spenat och sockerärtor i. Klipp persiljan över. Fortsätt koka 5-10 minuter till på svag värme. Varmt vitlöksbröd och samma vita vita vin serveras till.
Åt nyss denna jättegoda soppa. Den skiljer sig från sådant jag brukar laga. Basen var egen hönsbuljong kokt på två kycklingskrov. Hoppade över aprikoserna.
Hoppade också över aprikoserna. Perfekt att laga om man har buljong kvar efter ett kycklingkok. På tok för maget för mig som äter LCHF, men utan aprikoser och måttligt med sockerärter så fungerar det bra med lite extra fett till.