Om du vill servera pajen kall eller ljummen paj i mindre bitar, som tilltugg passar den här smalare pajdegen bra eftersom den håller ihop bättre än den klassiska pajdegen och smular inte. Jul-nyårs buffémat.
Instruktioner
- Ugn: 200 grader.
- Mixa snabbt ihop mjöl, salt och smöret, skuret i kuber till en smulig massa, eller använd fingertopparna.
- Tillsätt kesella och arbeta snabbt ihop till en degboll. Låt gärna degen vila i kylen i en plastpåse cirka 1 timme.
- Tryck ut degen i en form med löstagbar kant som mäter 24 centimeter i diameter.
- Nagga pajbottnen med en gaffel. Låt vila i kylen cirka 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet i mitten av
ugnen cirka 10 minuter.
- Grovhacka grönkålen. Koka den i lättsaltat vatten några minuter. Låt den rinna av och pressa ur all vätska. Skala och skiva löken.
- Fräs lök och grönkål i smör i en stor stekpanna. Lägg grönkålsblandningen, osten och nötterna i det förgräddade pajskalet.
- Om du vill servera pajen kall eller ljummen paj i mindre bitar, som tilltugg passar den här smalare pajdegen bra eftersom den håller ihop bättre än den klassiska pajdegen och smular inte. Jul-nyårs buffé mat.
- Vispa ihop ägg, grädde och mjölk. Krydda med salt och peppar.
- Häll äggstanningen över grönkålen. Grädda pajen i nedre delen av ugnen cirka 40 minuter.
Publicerat den
27 november 2011
Skriv kommentar