Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grönkålspaj med hasselnötter

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Grönkålen är både nyttig och god. Här i en ljuvlig paj med knaprig topping. Pajerna kan göras i förväg och förvaras i frysen i upp till en vecka före servering. Tina och värm inför servering.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mät upp mjöl och smör i en matberedare monterad med kniv. Kör till en smulig massa. Tillsätt ägget under maskinens gång och kör tills degen formas till en boll. Tryck ut degen i 4-5 mindre pajformar eller en rund stor pajform. Låt vila i kylskåp ca 30 minuter. Gör fyllningen under tiden.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Fräs grönkålen i olja ca 3 minuter. Låt svalna. Blanda ihop ägg, salt, peppar och grädde. Vänd ner den rivna osten och blanda i kålen. Fördela fyllningen i pajerna/pajen. Grovhacka och strö över hasselnötskärnorna. Täck med smörad aluminiumfolie.
  4. Sätt in pajerna i nedre delen av ugnen och sänk ugnstemperaturen till 200 grader. Grädda ca 25 minuter för de små, ca 45 minuter för den stora, tills äggsmeten har stannat, känn med en provsticka. Ta bort folien de sista 5-10 minuterna, så att pajerna/pajen får fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.